МИНИМИЗИРАЊЕ НА МАТЕРИЈАЛИТЕ
МАКСИМИЗИРАЊЕ НА ЧИСТЕЊЕТО

МИНИМИЗИРАЊЕ НА МАТЕРИЈАЛИТЕ
МАКСИМИЗИРАЊЕ НА ЧИСТЕЊЕТО

ЗОШТО ГО САКАМЕ ЦРНОТО БЕЛЕЊЕ

ACP – Полирање со активен јаглен

Влакна

Зад оваа технологија стојат илјадници мали партикли на активен јаглен кои имаат двоен ефект. Тие се ослободуваат и ги апсорбираат флеките, а во исто време ја полираат површината на забот добивајќи ослепувачка бела насмевка.

Рационална дршка

Дршка

Лесната дршка не само што превенира четкање без притисок туку употребува и помалку пластика. Со само 8 гр Black Whitening е една од најлесните четки на пазарот.

Награден дизајн

Дизајн

Black Whitening е добитник на две награди; едната за економскиот и втората за апсорбирачкиот притисок. Во 2013-та се стекна со интернационално реномираната награда „Good Design”, а во 2015-та беше наградена со „German Design Award”.

Ултра-тенка и лесна,
со тежина само од 8 гр.

Black Whitening комбинира удобност и стил. Нејзината дршка не е само елегантна и софистицирана туку е лесна и ергономска. Со стандардната големина на главата од четката и лесната флексибилна дршка Black Whitening перфектно ја балансира формата и функцијата.

„Multi award-winning“ дизајн

„Good Design“ е интернационална организација која го вреднува современиот дизајн. Во 2013-та Megasmile’s Black Whitening доби награда за иновација.

-

Две години подоцна нашата победничка четка за заби доби „German Design Award“ од Германскиот совет за дизајн кој го препозна пионерскиот придонес како на германскиот така и на интернационалниот пазар.

-

Лесниот дизајн не само што излгледа елегантно туку со рационалната дршка го решава еден од модерните стоматолошко-профилактички проблеми со апсорбција на вишокот притисок за време на четкањето. Дополнително нејзината компктна глава помага поудобно да се движите низ цела уста, особено на местата кои се тешко пристапни.

„Дизајн без функција не е воопшто дизајн“

AIM Студио, Швајцарските дизајнери во позадината

ACP – Active Charcoal Polishing (полирање со активен јаглен)

Тајната на Megasmile белењето е во ACP технологијата која е вградена во влакната на секоја од нашите забни четки. При употреба илјадници мали честички на активен јаглен се активираат и даваат двоен ефект. Тие ги отстрануваат и апсорбираат флеките и ја полираат забната површина овозможувајќи блескава насмевка.

ДОЗВОЛИ ТВОЈАТА ЛИЧНА СВЕТЛИНА ДА СВЕТНЕ КАКО ТВОИТЕ ЗАБИ

Со 5-те бои што ги нудиме Вие сигурно ќе се пронајдете во една од нив, која ќе го долови вашиот карактер. Вметнете задоволство во дневното рутинско четкање и одберете ја четката на која ќе бидете горди да ја изложите во Вашиот тоалет.

Лимон Жолта

Ледено Бела

Примамливо Розева

Маслено Црна

Блажено Сина